sell article

جدید ترین مطالب
بخش بایگانی
  • نویسنده :
  • بازدید : 460 مشاهده
sell article

مبانی نظری و پیشینهتحقیق آموزش فلسفه برای کودکان

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق آموزش فلسفه برای کودکان
    مبانی نظری و پیشینه تحقیق آموزش فلسفه برای کودکاندسته: روانشناسی و علوم تربیتی
    بازدید: 5بار
    فرمت فایل: docx
    حجم فایل: 89 کیلوبایت
    تعداد صفحات فایل: 34

    مبانی نظری و پیشینهتحقیق آموزش فلسفه برای کودکانتعداد صفحات 34 فرمت docx word پاورقی ورفرنس دهی استاندارد دارای تحقیقات انجام شده داخلی و خارجی دارای گارانتی بازگشت وجه دارای منابع فارسی و انگلیسی

    قیمت فایل فقط 14,000 تومان

    خرید

    مبانی نظری و پیشینهتحقیق آموزش فلسفه برای کودکان

    تعداد صفحات : 34
    فرمت : docx , word
    پاورقی ورفرنس دهی استاندارد
    دارای تحقیقات انجام شده داخلی وخارجی
    دارای گارانتی بازگشت وجه
    دارای منابع فارسی وانگلیسی

    آموزشفلسفه برای کودکان

    مبانیآموزش فلسفه برای کودکان

    اندیشه آموزشفلسفه برای کودکان، قویا با اندیشه ها، روش و منش سقراط ارتباط دارد(قائدی 1384). برایسقراط و پیروان او، مسیر دانایی با شناخت نادانی فرد آغاز می شود. نقش معلم را می توان با ماما مقایسه کرد. معلم باید به صورتی بپرسد که اجازه دهد حقیقت آشکار شود. همانند ماما، معلم به تولید اندیشه کمک می کند(هاینس، 2002: 46) این گفته سقراط که "زندگی ارزشیابی نشده، ارزش زیستن ندارد"، زیربنای حرکت این برنامه درسی دانسته شده است(اسپیلتر، 1993، جنکینس، 2002، به نقل از قائدی).

    اهمیت پرداختن به فلسفهبرای کودکان ونوجوانان

    در جهان پیچیدة امروز، افراد برایبرخورد منطقی با چالش ها، به یادگیری مهارتهای تفكر نیازمندند . از سوی دیگر « فلسفه» برای كودكان به عنوان یكی از ابزارهای اصلی پرورش مهار ت های تفكر در ، كودكان شناخته شده است. ما می توانیم بچه ها را در سطح خودشان كنجكاو و پرسشگر بار بیاوریم و سعی كنیم تا آنها یاد بگیرند كه با دلیل حرف بزنند و با دلیل بپذیرند . این در حالی است كه برنامة ( فلسفهبرای کودکان) در بیش از 100 كشور در حال انجام است. لیپمن معتقد است كه تفكر باید محور « فلسفهبرای كودكان » تعلیم و تربیت قرار گیرد. او معتقد است استفاده از فلسفه برای به كار انداختن ذهن شاگرد است . ارائة درس در كلاس باید از سوی دانش آموز باشد و معلم فقط نقش هدایت كننده داشته باشد(لیپمن، 1993: 24- 31).

    « فلسفه برایكودكان » [1] از برنامه های آموزشی ای است كه این امكان را فراهم می آورد تا كودكان ونوجوانان افكار پیچیدة خود را شكل دهند . از این رهگذر، استدلال، تفكرات انتقادی و خلاقانه و نوعدوستی آنها نیز زیاد می شود. این برنامه نظام مند و تدریجی است كه بیش تر برایكار بر روی كودكان 4 تا 18 ساله طراحی شده است.(اکورینتی، 1386: 14)

    اهداف برنامه فلسفهبرای کودکان ونوجوانان

    فلسفهبرای كودكان هدف های شناختیِ روشنی دارد؛ ذهن را وادار به عمل می كند، این كار را از طریق چالشها، تفكر اصولی و تعامل ساختاری انجام می دهد. به علاوه، این برنامه هدف اجتماعی نیز دارد و آن آموزشفرایند تصمیم گیری دمكراتیك است . این برنامه در پرورش مشاركت منظم وپرورش خودآگاهی فرد سهمی قطعی دارد(هاینس، 2002: 12) .

    چنانچه ذهن كودك را درگیر مباحث فلسفی كنیم، می توانیم نحوة تفكر او را رشد دهیم. اگر كنجكاوی طبیعی كودكان ومیل آنان به دانستن دربارة جهان را با فلسفهمرتبط سازیم، می توانیم كودكان را به متفكرانی تبدیل كنیم كه بیش از پیش نقّاد، انعطاف پذیر ومؤثر باشند. (فرمهینی، میرزامحمدی، خارستانی، 1387: 46)


    [1] Philosophy for Children=P4C

    تحقیقات داخلی:

    مصباحیان(1387)، در پژوهشی تحت عنوان "اخلاق مسئولیت و آموزشامید: ماهیت و روش آموزشفلسفه از نگاه دریدا و فریر" روشن نمود که، که بر اساس آموزه های دریدا، آموزش به طور کلی و آموزش فلسفه به طور خاص را از سطح تکنیک ها و روش ها به سطحی منتقل کرد که عمیقا به اخلاق، به غایت زندگی، تاریخ و انسانیت مرتبط باشد. برای حرکت در جهت چنین تلقی ای از فلسفه آموزش و چنین منطق یا هدفی از آموزش، پرس و جوی روشی سازگار با آن نیز اجتناب ناپذیر بوده است- روشی که در قسمت دوم نوشته، با ارجاع به اندیشه های پائولو فریر- به ویژه در دو اثر اصلی او آموزشگری ستمدیده و آموزشگری امید، و نیز نقد سهمگین او به روش بانکداری آموزش و نظریه پردازی نوین او از روش مشارکتی آموزش صورت بندی شده است.

    مصباحیان(1388



مشاهده پست مشابه : مبانی نظری و پیشینه تحقیق درباره درگیری شغلی به همراه تحقیقات انجام شده داخلی و خارجی

تظرات ارسال شده