sell article

جدید ترین مطالب
بخش بایگانی
  • نویسنده :
  • بازدید : 464 مشاهده

پاورپوینتاخلاق در مدیریتمهندسی

  • پاورپوینت اخلاق در مدیریت مهندسی

    این پاورپوینتدر مورد اخلاق در مدیریتمهندسی در 35 اسلاید شامل مقدمه،تعریف، اخلاق در مدیریت مهندسی،اخلاق در مهندسی،اخلاقیان سازمانی، مدل منفعت طلبی اخلاقیات، مدل حقوق و مدل عدالت،اخلاق حرفه‌ای ،مفهوم اخلاق حرفه‌ای،تجزیه و تحلیل مسائل اخلاقی مهندسی،وو منابع می باشد

    این پاورپوینتدر مورد اخلاق در مدیریتمهندسی در 35 اسلاید شامل مقدمه،تعریف، اخلاق در مدیریت مهندسی،اخلاق در مهندسی،اخلاقیان سازمانی، مدل منفعت طلبی اخلاقیات، مدل حقوق و مدل عدالت،اخلاق حرفه‌ای ،مفهوم اخلاق حرفه‌ای،تجزیه و تحلیل مسائل اخلاقی مهندسی،و...و منابع می باشد.

    درابتدا مفهوم اخلاقحرفه‌ای به معنای اخلاقکار و اخلاق مشاغل به کار می‌رفت.
    امروزه نیز عده‌ای از نویسندگان اخلاقحرفه‌ای، از معنای نخستین این مفهوم برای تعریف آن استفاده می‌کنند. اصطلاحاتی مثل work ethics یا professional ethics معادل اخلاقکاری یا اخلاق حرفه‌ای در زبان فارسی است. 3 تعریف‌های مختلفی اخلاقحرفه‌ای ارائه شده است:

    الف) اخلاقكار، متعهد شدن انرژی ذهنی و روانی و فیزیكی فرد یا گروه به ایده جمعی است درجهت اخذ قوا و استعداد درونی گروه و فرد برای توسعه به هر نحو؛

    ب) اخلاقحرفه‌ای یکی از شعبه‌های جدید اخلاقاست که می‌کوشد به مسائل اخلاقی حرفه‌های گوناگون پاسخ داده و برای آن اصولی خاص متصور است.

    ج) اخلاقحرفه‌ای به مسائل و پرسش‌های اخلاقی و اصول و ارزش‌های اخلاقی یک نظام حرفه‌ای می‌پردازد و ناظر بر اخلاقدر محیط حرفه‌ای است.

    د) مقصود از اخلاقحرفه‌ای مجموعه قواعدی است كه باید افراد داوطلبانه و براساس ندای وجدان و فطرت خویش درانجام كار حرفه‌ای رعایت كنند؛ بدون آن‌ كه الزام خارجی داشته باشند یا در صورت تخلف، به مجازات‌های قانونی دچار شوند.

    ه‍ ) اخلاقفردی‌‌، مسئولیت‌پذیری فرد است در برابر رفتار فردی خود‌‌، صرفاً به منزلة یك فرد انسانی‌، و اخلاقشغلی‌، مسئولیت‌پذیری یك فرد است در برابر رفتار حرفه‌ای و شغلی خود‌‌، به مثابه صاحب یك حرفه یا پست سازمانی‌.

    و) این اخلاق، دربرگیرندة مجموعه‌ای از احكام ارزشی، تكالیف رفتار و سلوك و دستورهایی برای اجرای آنهاست. 8

    ز) اخلاقحرفه‌ای، به منزلة شاخه‌ای از دانش اخلاقبه بررسی تكالیف اخلاقی در یك حرفه و مسائل اخلاقی آن می‌پردازد و در تعریف حرفه، آن را فعالیت معینی می‌دانند كه موجب هدایت فرد به موقعیت تعیین‌شده همراه با اخلاق خاص است. 9

    مسئولیت‌پذیری

    دراین مورد فرد پاسخ‌گوست و مسئولیت تصمیم‌ها و پیامدهای آن را می‌پذیرد؛ سرمشق دیگران است؛ حساس و اخلاق‌مند است؛ به درستکاری و خوشنامی درکارش اهمیت می‌دهد؛ برای ادای تمام مسئولیت‌های خویش کوشاست و مسئولیتی را که به عهده می‌گیرد، با تمام توان و خلوص نیت انجام می‌دهد.

    برتری‌جویی و رقابت‌طلبی

    درتمام موارد سعی می‌کند ممتاز باشد؛ اعتماد به نفس دارد؛ به مهارت بالایی درحرفه خود دست پیدا می‌کند؛ جدی و پرکار است؛ به موقعیت فعلی خود راضی نیست و از طرق شایسته دنبال ارتقای خود است؛ سعی نمی‌کند به هر طریقی در رقابت برنده باشد.

    صادق بودن

    ◦مخالف ریاکاری و دورویی است؛ به ندای وجدان خود گوش فرا می‌دهد؛ درهمه حال به شرافت‌مندی توجه می‌كند؛ شجاع و با شهامت است.

    احترام به دیگران

    ◦به حقوق دیگران احترام می‌گذارد؛ به نظر دیگران احترام می‌گذارد؛ خوش‌قول و وقت‌شناس است؛ به دیگران حق تصمیم‌گیری می‌دهد؛ تنها منافع خود را مرجح نمی‌داند.

    درتعریف اخلاقحرفه‌ای به موارد زیر اشاره شده است:

    1. اخلاقحرفه‌ای رفتاری متداول درمیان اهل یک حرفه است.
    2. اخلاقحرفه‌ای مدیریترفتار وکردار آدمی هنگام انجام‌دادن کارهای حرفه‌ای است.
    3. اخلاقحرفه‌ای رشته‌ای از دانش اخلاقاست که به مطالعة روابط شغلی می‌پردازد.
    4. اخلاقحرفه‌ای عبارت است از مجموعه‌ای از قوانین كه دروهلة اول از ماهیت حرفه و شغل به دست می‌آید. 10

    اخلاقحرفه‌ای در تفکر سنتی، كم‌وبیش بر نظام ارسطویی استوار بوده است؛ اما امروزه نظام‌های دیگری نیز كانون توجه است. در حال حاضر، بیشتر از پنج نظام عمدة اخلاقی در بیان اخلاقحرفه‌ای استفاده می‌شود. ملاک مقبولیت این پنج نظام در میان ده‌ها نظریه و نظام اخلاقی، توانایی آنها در بیان سیستماتیک فضایل و رذائل اخلاقی، ارائه نظام سازگار، فراگیر و کاراست.این پنج نظام اخلاقی (نظریه‌های عمده) عبارتند از: فایده‌گرایی، وظیفه‌گرایی، عدالت فراگیر، آزادی فردی و زیبا و خیر مطلق. چهار نظریة نخست در واقع اصول راهبردی اخلاق را

    ملاک نهایی می‌انگارند، اما درنظریة چهارم، خداوند متعال، برترین زیبایی و مشخص‌کننده ملاک نهایی اخلاقاست. در این نظام اخلاقی که روشنی‌بخش دیگر نظام‌های اخلاقی است، تقرب به خدا و کسب رضایت او آرمان اخلاقاست و دستیابی به عدالت فراگیر اجتماعی، آزادی، حرمت انسان و بیشترین سود برای بیشترین کسان نیز از اهداف زندگی اجتماعی در چهار ساحت فردی، شغلی، سازمان و جامعه است. گفتنی است، همة تحقیقات در چارچوب نظام اخلاقی اسلام، بر اساس نظریة زیبا و خیر مطلق انجام می‌شود.



مشاهده پست مشابه : تحقیق مفهوم خلاقیت و نوآوری در زندگی کاری

تظرات ارسال شده